2012. november 1., csütörtök

Plácido Domingo és Josh Groban

Nem hiszem, hogy lenne olyan zenekedvelő, aki ne ismerné Plácido Domingo nevét. És remélem, hogy nincs olyan, aki ne hallott volna Josh Groban-ről :)
A világhírű operaénekes, Plácido, kilépve az opera világából, a könnyedebb műfajban készített duett albumot, amin Katherine Jenkins, Susan Boyle, Zaz, Harry Connick Jr.,  Chris Botti és ifj. Plácido Domingo mellett Josh-sal is énekel.
A Sous le ciel de Paris című, keringőre csábító dalt korábban olyan nagyságok énekelték, mint Edith Piaf, Mireille Matthieu, vagy Yves Montand. A 71 éves spanyol tenor és a 31 éves amerikai bariton hangja elképesztő módon harmonizál és csodásan cseng össze a francia dalban. Szenzációs, magával ragadó duettet alkottak ők ketten, hasonlóan korábbi, olasz nyelvű közös felvételükhöz, a La tua Semplicitá-hoz, ami a néhai II. János Pál pápa verseiből készült dalokat tartalmazó Domingo albumon kapott helyet.
***
I think there is no such a musiclover who doesn't know Plácido Domingo's name. And I hope there are no people who have never heard of Josh Groban :)
Worldfamous opera singer, Plácido stepped out of the opera world and released a duet album in the easy listening genre, whereon he sings with Katherine Jenkins, Susan Boyle, Zaz, Harry Connick Jr., Chris Botti, Plácido Domingo Jr. and Josh Groban. 
Sous le ciel de Paris that tempts us to waltz was sang by such greatness like Edith Piaf, Mireille Matthieu or Yves Montand. Now the voice of the 71 years old Spanich tenor and the 31 years old american baritone harmonizes incredibly way and sounds wonderfully in this French song. They created a sensational, fascinating duet similarly to their former Italian duet, La tua Semplicitá from Domingo's former album what was written from the poems of late Pope John Paul II.

4 megjegyzés:

  1. Kedves Mara, nekem is ő az első számú kedvencem, szinte minden dalát ismerem, de ezt a számot még nem hallottam. Köszi, hogy megismerhettem, máris jól indul a napom, mint mindig, ha őt hallgatom
    Dóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, kedves Dóri :))

      Köszöntelek a blogomon! Nagyon örülök, hogy jöttél, és annak is, hogy új dalt tudtam mutatni neked. Bár az nem derült ki, hogy Josh vagy Plácido az első számú kedvenced ;)) Elárulod? És ha Josh, akkor megkérdem, hogy ismered-e az "Oldalak, fórumok, amiket szeretek" fül alatt lévő fórumot? Ha nem, akkor nézz be hozzánk, várunk :)

      Törlés
  2. Kedves Mara, bocs, nekem természetes volt, hogy Josh rajongó vagyok, persze Placido-t is nagyra tartom
    szép a blogod, akárcsak Lera nemrég indult joshgrobandaily oldala. Idővel a többi címkével is meg szeretnék ismerkedni. Remélem, továbbra is megosztod velünk a szép zenéket/képeket/gondolatokat Nagy szükség van rájuk! Szia, Dóri

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, Dóri :)

      Igen, nyilvánvaló, hogy neked természetes volt :)))) Azért és is Josh-ra tippeltem, abból, hogy minden dalát ismered.
      Köszönöm az elismerő szavakat. Igen, Lera nagyszerű honlapot készített, örülünk neki nagyon, régóta tervben volt már, és most végre elkészült. A régi fórumunk beépült az oldalba.
      Igyekszem továbbra is hozni a bejegyzéseket, gyere gyakran te is :)

      Üdv :)

      Törlés