2013. március 31., vasárnap

Jeremy Renner

Ismeritek őt? Mondjátok, hogy igen! :) Azért, mert csodás színész, szimpatikus, intelligens ember, és megérdemli, hogy minél többen ismerjék a világon. És minden filmkedvelő megérdemli, hogy ismerje őt. :)
 
Jeremy amerikai színész, Kaliforniában született. Végigjárta a színészet iskoláját, színházban kezdett, majd jött a tévé, és a mozi. Nem kezdő színész, nem is nevezhető már ifjú titánnak, hiszen 42 éves. Sokáig szinte mellékállásként színészkedett, mert szenvedélye a házfelújítás, renoválás, és inkább ebből élt :) Még ma is dolgozik házakon, de szerintem egyre kevesebb ideje lesz rá, hiszen az ún. A-listán szerepel, vagyis keresett színész. És, nem mellékesen, kétszeres Oscar-díj jelölt! A 2008-as A bombák földjén című filmben nyújtott alakításáért a legjobb férfi színész díjára jelölték, majd a 2010-es A tolvajok városa meghozta a második Oscar-jelölését, mint legjobb férfi mellékszereplő.
Szóval, nem rossz színész :)) Teljesen azonosul a karakterével, bárkit is kell megformálnia. Meglehetősen sportos alkat, A Bourne-hagyaték-ban a dublőrnek sem igen hagyott munkát, az akciójelenetek 90%-át saját maga csinálta :)
Jeremy a munkája mellett az ENSZ Béke Nagykövete.
 
Még egy kis adalék. Imádja a zenét, maga is ír dalokat, énekel, gitározik, dobol és zongorázik. Hobbiként :)
 
***
 
Do you know him? Say yes, please! :) Because he is a wonderful actor, sympathetic and intelligent man, and deserves that more and more people to know him. And every film-lover deserves to know him :)

Jeremy is an American actor, was born in California. He learnt at art school, started at theatre, then at the TV, and then came the movie. He is not a beginner as an actor and not a young titan, since he is 42 year old. For a long time the acting was a part-time job for him, because the house renovation was (and is) his passion and it was his daily job. :) He still does it but I think he doesn't have much time for it, because he is on the A-list as a successful actor. And he is a two-time Oscar nominee! He was nominated as best actor for the Hurt Locker (2008) and as best supporting actor for the Town (2010).
So he is not a bad actor :)) He thoroughly embodies the characters he portrays. He is kind of sporty, athletic guy, thus e.g. in the Bourne Legacy he did the 90% of the stunt work and left his double almost without job :)
Besides his work Jeremy is a Goodwill Peace Ambassador of the United Nations.

One more detail. He loves music; he is a songwriter, too, and sings, plays guitar, drums and the piano, as hobby :)
 
 
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése