2013. július 17., szerda

Grimm


Mindenki ismeri a Grimm meséket. Vagy legalább egyet-kettőt. Hamupipőke. Piroska és a farkas. Csipkerózsika. Hófehérke stb. Jacob és Wilhelm Grimm gyűjtötte és adta ki ezeket a történeteket, és szerintem a világ minden táján ismerik őket. De ezek a mesék nem voltak olyan csodásak és aranyosak eredetileg, mint például a Disney-filmekben.
Készült pár film a Grimm fivérekről, mint a 2005-ben megjelent thriller/fantasy/romantikus mozi Heath Ledger-rel és Matt Damon-nal, ami nem éppen életrajzi történet :) És 2011-ben megszületett egy tévésorozat, a címe ... ööö ... Grimm :) Általában nem nézek sorozatokat, de ez tetszik. Sok furcsa teremtmény van benne, mint ahogy jófejek, viccesek és kedvesek is. Tehát ... tetszik. Ennyi :)
***
Everybody knows Grimm tales. Or at least one or two. Cinderella. Little Red Riding Hood. Sleeping Beauty. Snow White etc. Jacob and Wilhelm Grimm collected and published these stories and I think these are known all over the world. But these tales were not that wonderful and cute originally like for example in Disney movies what were made from Grimms' stories :)
There are a few films about Grimm brothers, for example the thriller/fantasy/romantic movie with Heath Ledger and Matt Damon in 2005, but it is not a biography at all :) And in 2011 a TV show was born, the title is .... well .... Grimm :) Generally I don't watch TV series, but I like this one. There are a lot of weird creatures in it as well as cool, funny and lovely ones. So I like it. That's all :)

6 megjegyzés:

  1. És bírjuk benne tili-toli-t ugye?:D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Magától értetődik! Csak rá kell nézni ... :D :D

      Törlés
  2. Jan is ismeri, de én továbbra se vetődtem rá. :D Talán ha épp előttem nézné... talán....

    A klasszikus Grimm mesék.... hááát... ok, kell a gyerekeknek az ilyesmi, hogy mesehallgatás közben levezessék a bennük gyűlő erőszakot, maradjunk is ennyiben. :p

    VálaszTörlés
  3. Mi már legyűrtük az első két évadot :) A harmadikat csak októberben kezdik el vetíteni az USA-ban.
    Egyébként szinte mindegyik mesében ott van az erőszak. A Grimm sztorikban pedig egytől-egyig. Hol fizikai, hogy lelki erőszak. De még pl. az Tom és Jerry, amit imádok, szintén másról sem szól, mint az erőszakról. Csak aranyos formában. De ott van. És a gyerekek szívesen próbálnak ki bármit, amit látnak. Mert a mesében mindig leporolja magát az épp felgyújtott macska, és mint ha mi sem történt volna, megrázza magát, újra olyan mint régen, és kergeti tovább az egeret.

    VálaszTörlés
  4. Fú, és én régen mindig az egérnek drukkoltam, aztán rájöttem, hogy olyan kis szenya! :DDDD
    Ez meg igaz, néha már túlzásba viszik, a gyerek meg elhiszi. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem szinte mindenki Jerry drukker volt, míg rá nem jött, hogy hoppá! :)

      Törlés