2013. október 6., vasárnap

Briliáns elmék - Suits

Mikor legutóbb tévésorozatról írtam, a Grimm-et említettem. Most új kedvencet találtam :) A Suits - Briliáns elmék című filmet. Ez is amerikai, és – legalábbis számomra – a mondanivalója különbözik a mostanában vetített bűnügyi sorozatoktól. Talán csak én gondolom így, de túl sok van belőlük, pl. CSI New Yorki vagy Miami helyszínelők, NCIS, Gyilkos elmék. De, természetesen semmi problémám nincs velük, mert sokan szeretik őket, tehát nyilvánvalóan jó műsorok, és én is láttam belőlük több részt, de az én ízlésem szerint túlságosan egyformák. Tetszik a Dr. Csont és a Mentalista is, de nem vagyok oda értük.
De most itt van a Suits - Briliáns elmék. Két férfi körül bonyolódik a történet. Az egyik, Harvey Specter, New York város egyik legjobb jogásza, a Pearson Hardman vállalat egyik vezető névadó partnere. A másik, Mike Ross, az egyetemről kirúgott briliáns agyú srác, aki egy rosszra fordult drogüzlet miatt menekül a rendőrök elől. Harvey meghallgatása kellős közepébe csöppen, aki jövőbeni, Harvardon végzett jogi asszisztensét keresi.
Mike fotografikus memóriával megáldott zseni, aki, ha egyszer elolvas és megért valamit, akkor azt meg is jegyzi egy életre. Harvey-t, aki úgy olvas az emberekből, mint a könyvekből, lenyűgözi a fiú képessége. Felveszi Mike-ot, annak ellenére, hogy ezzel saját ügyvédi engedélyét teszi kockára, hiszen Mike sosem járt a Harvardra, nincs jogi diplomája, bár pénzért több ember helyett levizsgázott már. De Harvey sosem félt a kockázatoktól vagy a kötelezettségvállalástól, ha arra kerül a sor.
Tehát a két briliáns elme elkezdi a közös munkát, és folyamatosan tanul egymástól. Mike megtanulja, hogyan legyen ügyvéd, kapcsolattartó, ravasz és lojális, ami Harvey legnagyobb vesszőparipája. Harvey pedig megtanul saját magán kívül másokkal is törődni.
A sorozat legnagyobb erénye a gyors, humoros párbeszédekben és a fő karakterek – Gabrieal Macht mint Harvey Specter, Patrick J. Adams mint Mike Ross, Rick Hoffman mint Louis Litt és Sarah Rafferty mint Donna, Harvey titkárnője – játékában rejlik. Csak Gabriel Macht-ot ismertem közülük a Férjhez mész, mert azt mondtam, a Spirit - A sikoltó város, a Bobby Long és más filmekből. Nagyszerű színész, jóképű, karizmatikus férfi, szép szemekkel és mosollyal :)))
És még valami: a sorozat zenéje is nagyon jó.
Szóval, ha valami jót szeretnétek nézni, javaslom a Suits - Briliáns elmék-et. Tegyetek egy próbát, talán ti is szeretni fogjátok :)
Egy kis ismertető:
***
Last time when I wrote about TV series I mentioned the 'Grimm'. Now I've found a new favorite :) This is 'Suits'. This is also from the USA and – at least for me – it has a story that differs from the recent criminal series. Maybe it's just me, but there are too much criminal shows e.g. 'CSI', 'NCIS', 'Criminal Minds' nowadays. But, of course I don't have any problem with it, because there are a lot of people who love them, thus these are obviously good shows, and I've seen few episodes of them, too, but for my taste these shows are too similar. I like 'Bones' and 'The Mentalist', but I don't love them.
But now there is the 'Suits'. It's about two men. Harvey Specter is one of New York City's best lawyers who is the senior partner of the Pearson Hardman law firm. Mike Ross is a brilliant college-dropout, who is on the run when a drug deal gone bad. He finds himself in the middle of Harvey's audition, who is looking for his future law assistant from Harvard. Mike is a genious with photograpic memory. Once he reads something and understands it,he memorize it for ever. Harvey reads people like if they were books and he is impressed with Mike's ability. So he hires the boy despite he jeopardizes his own law licence with this move, because Mike's never went to the Harvard, but he passed exams instead of anothers for money. But Harvey's never been afraid of taking a risk or the responsibility.
So these two briliant minds work together and learn continously from each other. Mike learns how to be an attorney, a negotiator, coony, and loyal what is one of Harvey's biggest whimsy. And Harvey learns to care about others, not only himself.
The biggest assets of the show  are the quick, humorous conversations (kind of snip-snap), and the acting of the main characters: Gabriel Macht as Harvey Specter, Patrick J. Adams as Mike Ross, Rick Hoffman as Louis Litt and Sarah Rafferty as Donna, Harvey's secretary. I've only knew Gabriel Macht from 'Because I said so', 'Spirit', 'A Love Song for Bobby Long' and other films. He is a great actor, and a handsome, charismatic man whose eyes and smile are so nice :)))
And the soundtrack is more than great.
So if you want to see something good, I recommend the 'Suits'. Take a chance, maybe you will love it, too :)

Suits on IMDB
http://www.usanetwork.com/suits









3 megjegyzés:

  1. Köszi, ezt fel fogom vetni Janinak. :))))) Ígéretesen hangzik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Aztán tessék beszámolni, hogy tetszik-e? :) Én nagyon szeretem. Párom is, sőt, ő szokott leginkább szólni, hogy hahó, nézzünk Suits-ot! Nagyon jókat röhög rajta, mert jó kis poénokat nyomnak. És persze van mondanivalója is, és jók a színészek. Szóval, hajrá!!! :)

      Törlés
  2. én is imádom, remek sorozat, bírom, hogy a karakterek micsoda fejlődésen mennek keresztül, Louis Litt figurája zseniális, humoros

    VálaszTörlés