2011. október 23., vasárnap

Rakott hal

Saját recept :)

Hozzávalók ízlés szerinti mennyiséghez:

halfilé
füstölt parasztsonka
cukkini
újhagyma
paradicsom
kaliforniai paprika (piros és sárga)
magozott olivabogyó (zöld és fekete)
füstölt mozzarella
reszelt parmezán
friss bazsalikom

bors

Először a ragut készítjük el, mert a hal gyorsan megpuhul, ezért picit segítünk a zöldségeknek összepárolódni. Egyenlő kockákra aprítjuk a zöldségeket, kb. másfél-két centis kockákra, és olivaolajon összepároljuk őket, enyhén sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot két részletben teszem hozzá, a felét az elején, hogy egy kis szószt képezzen, a másik felét pedig utoljára, hogy a kockák láthatók legyenek. Nem főzzük puhára a zöldségeket, nem az a cél, hanem picit összemelegítjük, előkészítjük sütésre. Lezárás előtt apróra vágott bazsalikomlevéllel, és felkarikázott zöld, illetve fekete olivabogyóval bolondítjuk az ízeket.

A halszeleteket sózzuk, enyhén borsozzuk, olajjal megkent tepsibe rakjuk. Ráterítjük a ragut,  parmezán sajttal – erőteljes íze miatt – enyhén  megszórjuk, (én a "porított", tésztákhoz használatos, előrecsomagolt változatot szeretem), apró kockákra vágott pirított sonkával bolondítjuk, olivaolajjal picit megfröcsköljük, majd füstölt mozzarella szeletekkel borítjuk. 20-25 perc alatt készre sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat! :))

4 megjegyzés:

  1. Nyami! Igen ínycsiklandozó lehet. Elvittem. :))
    Puszi!

    VálaszTörlés
  2. Szólj, ha kipróbáltad :) Kíváncsi vagyok, ízlett-e?

    VálaszTörlés
  3. Jó. Nem holnap lesz, de majd igyekszem. :))
    Hússal is próbáltad?

    VálaszTörlés
  4. Hússal nem próbáltam. A ragu miatt annyira mediterrán az összhatás, hogy ahhoz a könnyű hal passzol a legjobban nekem :)

    VálaszTörlés