2011. november 3., csütörtök

Kérdések

Léteznek számomra megmagyarázhatatlan dolgok az életben. Némelyiknek van tudományos magyarázata, mégis nehéz megérteni, és van, amelyiknek tulajdonképpen nincs semmilyen értelmes, logikus magyarázata, csak úgy létezik.
Csokorba szedtem pár darab, meglehetősen költői kérdést. Ha valaki megmagyarázza nekem őket úgy, hogy meg is értsem, kap egy mezei pirospontot :))
  1. Miért nem adjuk fel az óraátállítás rémségesen ostobának tűnő szokását? Az égadta világon semmi értelme nincs, csak összezavarja az embert. Na nem azzal, hogy egy órával többet avagy kevesebbet kell aludni, hanem azzal, hogy durván beleszól a napi rutinba. Főleg, ha valaki elkésik a munkából, vagy korábban akar hazamenni, mert elmulasztotta az irodában átállítani az órát :) Miért nem lehet szépen megvárni, hogy napról napra pár perccel korábban sötétedjen ránk? Miért kell azt mondani, hogy állítsuk vissza egy órával az időt? Egyik nap még világosban indulok haza munka után, másik nap pedig már sötétben. Nem elég, hogy sötét van reggel, mikor elindulok dolgozni, de sötétben is érek haza. Ergo: egész nap csak az ablak mögül figyelhetem lopva a Nap sugarait, a lehullott, ezernyi színben pompázó falevél kergetőzését. És ennek nem örülök. Nem nyerünk semmit vele, nem spórolunk energiát. És napsütés hiányában csappan a jókedv, és a D-vitamin mennyiség. Tiszta vámpírnevelde!
  2. És el is érkeztem a második ponthoz. Vámpír. Nincs "velük" semmi gondom. Én is olvastam Alkonyatot :) Az első részt. A másodikat nem bírtam, megőrültem tőle, olyan ... olyan ... semmilyen volt. DE nem is ez a gondom. Hanem az, mikor tucatnyian akarják meglovagolni egy ember sikerét. És ez nem csak a vámpírregényekkel/filmekkel van így. Nagyon szeretem az egyedi dolgokat, legyen szó könyvről, filmről, festészetről, sportról, zenéről. A zene esetében mindig vakarózom, mikor a rádióban meghallok egy dalt és nem tudom eldönteni, hogy Rihanna avagy Beyonce énekel-e, esetleg Alexandra Burke vagy Leona Lewis. Sőt, már összekeverem Christina Aguilera-t Lady Gaga-val. Tévedés ne essék, nem vagyok egyik énekesnőnek sem rajongója, de van mindegyiknek olyan dala, amit szeretek, jónak tartok. De azt nem tartom jónak, hogy másolják egymást. Mintha a "ha neki bejött, nekem még jobban be fog jönni" vetélkedőnek lennék szem- és fültanúja. Lehet, hogy a hiba az én készülékemben van, nem kétlem, mert más, példának okáért, simán összekeveri Josh Groban baritonját Andrea Bocelli tenorjával. Egy klasszikus éneklést tanult popénekesét egy operaénekesével. Valószínűnek tartom, hogy fent említett hölgyek rajongói is ugyanúgy megmondják kedvencük egyetlen hangjából, hogy igen, ő az, mint én Josh esetében. Viszont Groban tagadhatatlanul, kétséget kizáróan egyedi. Mind stílusát, mind hangját tekintve. Aki nem ismeri, annak csak ajánlani tudom, járjon utána :)
  3. Maradva a zene területén. Hogy lehet egy Justin Bieber kaliberű gyerekből énekes világsztár?! Nem kellene ehhez tudni például énekelni?!?!? Tudom, tudom, ízlés kérdése, stb. De akkor is! Az az egy vígasztal, hogy a fanjai előbb-utóbb felnőnek és talán elkezdenek zenét hallgatni JB helyett. Olcsó vígasz, és lehet, soha nem következik be :( De, ha őket boldoggá teszi ...
  4. Hogyan utálhatja valaki a paradicsomot önmagában, mikor imádja a lecsót és a paradicsomos húsgombócot?!
  5. Hogy tarthat valaki házikedvencként tányérnyi, rengeteg lábú pókot, lábatlan kígyót?! A hörcsög, tengerimalac, macska, kutya már smafu?!
  6. Szeretek repülni. Viccesebb kedvűek kedvéért: nem, nem söprűvel, repülőgéppel. DE ... igen, igen, tudom, hogy felhajtóerő, de ... HOGYAN MARAD FENT?! :))
  7. Hogy lehet valakinek Steven Seagal a kedvenc SZÍNÉSZE? 
Hirtelen ennyi. Élek a gyanúperrel, hogy ha 100 kérdést tennék fel, akkor sem találnék egy megoldást sem ...

12 megjegyzés:

  1. :-DDD A zenei kérdésekhez csak annyit fűznék hozzá, hogy ha csak Josh és Andrea hangját figyeled, akkor szerintem van hasonlóság. Ha más nem is, akkor az biztos, hogy mindkettőnek gyönyörű :-D
    A repülőgépeshez viszont hozzá szólnék, illetve mivel az aerodinamikához vajmi keveset értek, viszont én is imádok repülni és a repülőgépeket is imádom, ezért kerestem neked a neten választ.

    Keresés közben egy mókás választ is találtam: "A repülőgép azért marad fenn, mert nincs ideje leesni. ( Orville Wright amerikai pilóta, repülőgép-szerkesztő )"


    Íme egy közérthetőbb és egy tudományosabb:

    http://www.nokvagyunk.hu/tema/12300/?cid=25798
    http://www.kfki.hu/chemonet/hun/teazo/hogyan/repulo.html

    S ha már repülés, ajánlom Szilvási Lajos:Légszomj című művét, eszméletlen jó! Kéred?

    Szilvi

    VálaszTörlés
  2. Ööö .... Igen :))))) Mikor duettet énekelt Josh és Andrea, van egy-két hang, ahol úgy összecseng, egyefolyik a hangjuk, hogy olyan, mintha egy ember énekelne. DE ez csak egy-két hang :) Talán több "hasonlóságot" lehet felfedezni a hangjuk között, mikor Josh még kölyök volt. A Matinata, ahol 17 éves .. na, mikor kezdi a dalt, akár Andrea is lehetne :) De, ahogy erősödik, ércesedik a hangja, úgy a 10-es skálán való 1-es hasonlóság úgy enyészik el ;) Egyben nagyon hasonlítanak: a gyönyörűséges hangban és énektudásban :D

    Repül a ..., repül a ... REPÜLŐ! Párom annyiszor elmesélte már, hogyan működik. És tudom is. Sőt, nem egyszer játszottam már el, hogy kinyújtottam a kezemet a kocsiablakból, menetiránnyal szemben, és a kezem, mint egy repülő, szállt fel. Tehát, tudom ... CSAK FEL NEM FOGHATOM hogy az az iszonyat nagy testtömeg hogyan tud a felszállás után ott maradni :)

    Szilvásit olvastam anno sokat, Berkesi András mellett. Tőle a Barátok c. regény nagyon tetszik. Ha nem aggódsz, hogy hónapokig nem látod színét sem a könyvnek, akkor jöhet :) Mert most, mivel bővül a listám, kb. 7 könyvet olvasok egyszerre. Totál perverz vagyok, tudom *vihog*

    VálaszTörlés
  3. Nekem a 3ik kérdéshez van kommentem. :D
    A Youtube-on bóklásztam, éppen Jeff Buckley dalokat kerestem. Az egyiknek a legtöbbet méltatott kommentje ez volt:
    "I love JB.
    And I don't mean fuckin' Justin Bieber."
    *röhögök*

    Ilyen a világ. Nem érdemes vele foglalkozni...

    Vámpírok. Kifújtak. Mick St John ellenállhatatlan volt. Edward még klassz volt. Damon még nagyon klassz. De már többről hallani sem akarok. :p

    VálaszTörlés
  4. 1., Megszokás. Úgy tudom, a franciák, akik elkezdték, már le is szoktak róla. Amúgy meg nem emlékszel, hogy 6 évig milyen jó volt nélküle? Én sem... :D Te, Szilvi? Kriszti, téged nem kérdezlek, 2 éves voltál, fenekeden a tojáshéj. :)

    2., Nem szeretem a vámpírokat. Rádiót sem. Josh-t viszont imádom!!! :) Akiket felsoroltál, csajokat, képes vagyok simán összekeverni még fotó alapján is. Na jó, Christinát Beyoncével azért nem. :D

    3., Megkérdeztelek, hogy ki ő, ugye? És mit mondtál? Ne akarjam tudni. Nem is tudom. :DD

    4., És hogyan utálhatja valaki a májat annyira, hogy a szagától kiszalad a világból, amikor él-hal a májkrémért? Ez én lennék. :p

    5., Nemtom. De ma láttam egy tengerimalacot sétálni a gazdival. :))

    6., Nem marad ott, ha ott maradna, le is esne. (Ja, közben a saját kommentedre válaszoltam. :p) Különben meg ne idegesíts, imádok repülni, de félek is tőle nagyon.

    7., Hát könnyen. Most elástam magam? Nagyon? ;( Enyhítő körülmény, hogy van más kedvencem is? :D

    VálaszTörlés
  5. Kriszti, a Jeff Buckley kommenten nagyon jót vigyorogtam :)) A te vámpírjaid száma pedig mesés ;) Talán ezért is szereted őket :D

    VálaszTörlés
  6. Anita, majd átfogalmazzuk úgy, hogy kedvenc .... ööö .... filmekben szereplő aikios pasid :) A színészt, mint fogalmat meg meghagyjuk azoknak, akiket megillet ;) Egyébként, mivel nem vagyok álszent, így most sem leszek, mondok három nevet: Jet Lee, Mark Dacascos, Jackie Chan ;)

    VálaszTörlés
  7. :D Oké.
    Jet Lee és Jackie Chan, a középsőt nem ismerem.

    VálaszTörlés
  8. Anita! Tessék csak utánanézni! De csak félig csukott szemmel, mert veszélyes szépséget fogsz látni :)) A dvd ipar Johnny Depp-jeként emlegették egy időben Mark-ot. Csak picit robbanékonyabb, keményebb, mint Johnny. Viszont Johnny, az .... Johnny. Tudjuk, ki ő, na, nem kell bemutatnom ;))

    VálaszTörlés
  9. Megtörtént. :) Ne már, hogy 10 évvel idősebb nálam! Megnéztem a filmjeit, nem egy ismerős címre bukkantam Jani által. De nem láttam ezek közül egyet sem. :p Asszem, előveszem a DVD-ket.

    Johnny.... de, lécci mutasd be. :D

    VálaszTörlés
  10. Na, mindjárt féltékeny leszek. Nekem sajnos sincsen Marktól egy dvd-m sem. Kazettán voltak meg a filmjei. De, az már a múlt. Vedd elő őket, kukk bele, mit tud :))

    Johnny-t nem kell bemutatni. A jó útra tért, családapává szelídült vadócot :)

    VálaszTörlés
  11. paradicsom ügyben Katicát kell kérdezni...kicsi korában nem ette meg a paradicsomot, de imádott mindent ami paradicsomos.........:D

    VálaszTörlés
  12. Kata, nem lehet, hogy a nagy V volt a bűnös ebben? :DDDDDD

    VálaszTörlés