2013. február 13., szerda

Vissza a múltba - Back to the past

Érdekes, hogy ha az ember találkozik egy régi baráttal, akkor mennyi emlék felszínre kerül. Olyan dolgok, amelyekre régen nem gondoltunk, talán azért, mert elfelejtettük őket, talán azért, mert ma már nincsen jelentőségük ... Talán nem is volt nekik soha, csak mi gondoltuk úgy, akkor, hogy igenis fontos dolgok.
Tegnap véletlenül találkoztam egy régi iskolatársammal, és beszélgettünk a sulis éveinkről, régi tanárokról, és természetesen saját gyerekeinkről, akik ugyanabba az iskolába járnak, mint egykor mi. Csak az iskola azóta megújult, és, hála az égnek, művészeti ága is van, ahol a gyerekek tanulhatnak festeni, hangszereken játszani, énekelni, táncolni is.
Mikor elváltunk, bízva a következő véletlenszerű találkozásban, elgondolkodtam. Visszajöttek a régi emlékek, mikor még disco-ba jártunk, mikor volt egy jó kis baráti társaságunk. Ma már csak szép emlék ez a pár év a gondtalan tinikorból, és igazából nem is nagyon tudom, hogy kivel mi történt azóta, ki merre él, mit csinál. Pár perc erejéig elgondolkodtam azon, hogy tulajdonképpen alakulhatott volna az életem máshogy is. Ha ez a baráti kör tovább fennmarad, ha azok a vonzódások mélyebbé válnak ... Én voltam az, aki eltávolodott a csapattól, mikor dolgozni kezdtem. És ekkor ismertem meg Őt. És nem, nem bántam meg gy percig sem, hogy így lett :)
 
***
 
It is interesting when we meet an old friend a lot of memories come to the surface. Things that we haven't mind for a long time, maybe because we forgot them or they are not important anymore ... Maybe they never were important only we thought so then.
Yesterday I met an old school mate of mine accidentally and we talked about our school time, old teachers, and of course about our own children who now learn in the same school as we did in the past. But the school's renewed, and thank goodness it has an art major, too, where kids can learn painting, playing musical instruments, singing and dancing.
When we said our good byes yesterday, trusting in another accidentally meeting, I bethought. Old memories came back, when we went to disco together, when we had that friendly company. Today those careless days are only nice memories from the teenager years, and I really don't know where and how those friends live in these days. I thought that my life could have been more different if that friendship remained, if those likings changed for love. I was the one who shoved off when I started to work. And then I met him, my husband. And I have never regretted it for a moment :)

1 megjegyzés:

  1. Örülök, hogy ilyen szép perceid voltak. És hogy szépek az emlékeid is. :)
    Én nem szívesen találkoznék régi iskolatársakkal, mert nem voltam népszerű az osztályban, és jó néhány megalázásban volt részem. A 20-as éveim elejét viszont szívesen visszahoznám, mert az nagyon szép volt!!! :)

    VálaszTörlés