2015. március 1., vasárnap

Eurovision 2015


Most már hivatalos: Boogie Wars for Nothing című dalát küldjük Bécsbe, az Eurovízióra. Jó választás, a dal nagyszerű, a mondanivalója - sajnos (mindig) - időszerű. De ...
A döntő dalait végighallgatva kicsit elbizonytalanodtam saját, Boogie-t támogató véleményemet illetően, hogy tényleg ez a dal-e a legjobb választás? Talán, ha egy vidámabb hangvételű dalt küldenénk, akkor az is kitűnne, hogy Magyarország szeret mulatni, szereti a könnyed szórakozást, a bulizást, és jelen van ez is a mindennapjainkban. Ilyen dal volt például Gájer Bálint That's How It Goes, vagy a Spoon Keep Marching On című nótája. 
Lényeg a lényeg, a három közül bármelyiknek örültem volna, bár biztos vagyok benne, hogy lesz mindegyikhez hasonló szellemiségű Bécsben. 

Gratulálok Boogie-nak, a dal méltó arra, hogy képviselje az országunkat!

*

It's official: Hungary sends Wars for Nothing by Boogie to the Eurovision 2015, to Vienna. Good choice, the song is great, and its meaning - unfortunately and always - is current. But ...
After listening to all of the songs in the finale, I was a little bit doubtful regarding my opinion, when I said earlier "the winner should have been Boogie". Maybe if we send a cheerful song, e.g. Bálint Gájer's That's How It Goes or Spoon's Keep Marching On, then it would be clear that Hungary loves to have fun and loves the buoyancy that is here with us.  
So the point is I would have been happy for the victory of any song from these three, although I'm sure that there will be other songs with similar meaning in Vienna.

Congrats to Boogie, her song is worthy to represent our country!


Boogie - Wars for NothingSpoon - Keep Marching On


Gájer Bálint - That's How It Goes


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése