2012. augusztus 20., hétfő

Magyarország - Hungary

Ma van a keresztény Magyarország születésnapja. Gyönyörű országunk 1012 éves. Isten áldjon, Magyarország!
Szeretem a hazámat és büszke vagyok a magyarságomra. Tudom, mit jelent a hazafiasság. De ez nem jelent semmi mást, csupán ezt az egyszerű tényt: szeretem a hazámat. Ezért tudom, hogy miért szeretik más nemzetek saját hazájukat és miért büszkék rá.
De amit még jobban szeretnék, az az, ha az emberiség büszke lenne az emberségére és büszke lenne az egyetértésre, a közös gondolkodásra, egymás elfogadására és elismerésére. Szeretném tudni, hogy Magyarország nem áll más országok médiájának kereszttüzében és szeretném, ha azután írnák a cikkeiket, hogy pár hetet eltöltöttek nálunk. Olyan csodálatos kultúránk, helyeink, épületeink, szokásaink, művészeink, sportolóink és Isten tudja, mennyi más csodás értékünk van! Ez az, ami számít, nem a nemzetközi politika és gazdaságpolitika vagy egyes személyek kijelentései, cselekedetei.
A legfontosabb, hogy fogadjuk el és szeressük egymást! De csak az idő tudja, hogy ez megtörténik-e valaha ...

***

This day is the birthday of the Christian Hungary. Our beautiful country is 1012 years old now. God bless You, Hungary!
I love my homeland and proud to be a Hungarian. I know what the patriotism is. But it doesn't mean more than just this simple fact: I love my country. Therefore I know why other nations love  their homeland and why they proud of their sweet home.
But I would love more than that if the human race would be proud to be human and would be proud of the unison, the common thinking, the acceptance and appreciations of each other. I would like to know that Hungary doesn't stand in the crossfire of the media of other countries and I would like if they would write their articles after they spend a few weeks in Hungary. We have got so much wonderful culture, places, buildings, traditions, artists, sportmen and God knows how many other precious things! That's all that matters not the international politics and economical policy or statements and actions of certain individuals.
The most important thing that we should appreciate and love one another! But only the time knows that it will come true some day or not.



2 megjegyzés:

  1. Egyetértek. :)

    (Gyönyörűek a fotók jobb oldalt!)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, hogy találkozik a véleményünk!

      Gondoltam, ideje feldobni kicsit a blogot, mert picit elhanyagoltam. A fotókat otthon, a Margitszigeten, a Fiumei úti Sírkertben, a Mátrában és Brugge-ben, Belgiumban készítettem. Még nem teljesen a "galéria" :)

      Törlés