2011. december 16., péntek

Fehér Karácsony

Azt hiszem, nem csak a magam nevében beszélek, mikor azt mondom, hogy szeretnék végre fehér Karácsonyt! Még azt sem bánnám, ha havat kellene lapátolnom főzés közben, hogy tudjanak közlekedeni a gyalogosok a járdán Szenteste, illetve,  hogy fel lehessen jutni a teraszra. Csak lenne végre igazi téli idő az ünnepekre!
A meteorológusok lehűlést ígértek, erős széllel. Ez meg is érkezett. Azt mondják, ónos eső jöhet (csak azt ne!!!), és hószállingózás. Ez utóbbi jöhet, sőt! És, hogy picit emelkedett annak a valószínűsége, hogy talán lesz hó. De most szakad az eső. Egy hét van hátra Karácsonyig, és nem hó esik, hanem eső.
Emlékszem, gyerekkoromban nem volt olyan tél, hogy ne lett volna hó. Szinte minden Karácsony fehér volt. És nem mondhatom, hogy iszonyat régen voltam gyerek, mert pár évvel innen vagyok még a negyvenen :)) A természet naptárában ez az időtáv szinte semminek mondható, mégis észre lehet venni, hogy nagyot változott a világ. Régen télen hideg volt és hó, nyáron meleg. Na, ez idén nem (vagy inkább idén sem?) volt így.
Július végén mentünk nyaralni. Hogy mennyit mutatott a hőmérő? 12 Celsius fokot! Nem viccelek, bizonyítékot is gyűjtöttünk, a kocsi naptáras óráját,  hőmérőjét. Ki érti ezt?! Elmegy az ember nyár kellős közepén nyaralni a Balatonhoz, és kabátot kell vinnie?! Szeptemberben viszont szinte megsültünk a melegtől, olyan jó idő volt végig.
Nem bonyolódom fejtegetésbe a klímaváltozásról, mert egyrészről nem értek hozzá, másrészről hiszek is az emberiség természetkárosító tevékenysége bűnében, mint egyedüli ok, de nem vetem el az éghajlat öngenergáló változásának elméletét sem. 
Egyet szeretnék ebben a pillanatban, de azt nagyon: FEHÉR KARÁCSONYT!

Bing Crosby - White Christmas


2 megjegyzés:

  1. Én is!!! :)))
    Nálatok volt hó? Nálunk ragyogó tiszta az ég, az összes tegnapi hófelhő eltűnt. Hideg az van, szerencsére eső nincs. De hó sincs. ;(
    Nekem az is elég, ha csak Szenteste hull a hó, akármilyen apró, csak hulljon. Az sem baj, ha másnapra vagy inkább 27-re elolvad. ;))

    VálaszTörlés
  2. Hó? Maximum hűhó :( Olyan szép kék volt az ég egész nap, mint nyáron. Azt hiszem, eső ellenében a napsütésre szavazok még Karácsonykor is, DE a hó lenne végre az igazi.

    VálaszTörlés