2011. december 4., vasárnap

Találkozások

     Van úgy, hogy régóta ismerünk nagyszerű embereket, de a személyes találkozásra ritkán adódik lehetőségünk. Sajnos a mai rohanó világban ehhez még csak az sem kell, hogy sok-sok kilóméterre lakjunk egymástól. Megesik, hogy tulajdonképpen közel vagyunk, mégsincs alkalmunk összejárni.
     Tegnap ez másképp történt. Végre találkoztam hét nagyszerű teremtéssel, akikkel hosszú ideje osztjuk meg gondolatainkat az élet nagy-nagy és néha kevésbé nagy kérdéseiről az online világ segítségével. Van, akivel meg tudjuk oldani, hogy pár hetente leüljünk beszélgetni, van, akivel erre még nem került sor, csak tegnap. De talán némi szervezés árán ez is megvalósítható. Még csak nagyon nagyot sem kell ehhez álmodnunk.
     Az online világban sok minden megvalósítható, így ki sem kell tenni a lábunkat a házból ahhoz, hogy vásároljunk, levelet adjunk fel, hogy online beszélgessünk.
     Viszont van valami, amit így nem tudunk megtenni: nem tudjuk megölelni egymást! Nem látjuk a másik arcán az azonnali reakciót, a boldog mosolyt, a jókedv szikráit a szemében, nem halljuk önfeledt nevetését. Nem tudunk leülni egymás mellé, teát iszogatva, süteményt majszolva, és nem tudjuk felidézni egy hatalmas, közös esemény morzsáit, nagyokat nevetve, egymás szavába vágva. Ezt az élményt csak személyes találkozások alkalmával tudjuk átélni.
     Legyen időnk egymásra! Megéri!


    

3 megjegyzés: