2011. december 20., kedd

Rock a karácsonyfa körül

A Karácsonyt a meghitt pillanatok mellett azért a vidámság is jellemzi. Éppne ezért egyik kedvenc vidám karácsonyi dalomat hoztam ma. Ha máshonnan nem is, a Reszkessetek, betörők! című filmből biztosan ismerős :) Ki ne látta volna Kevin karácsonyi kalandjait? Még nem néztem meg a tévécsatornák karácsonyi kínálatát, de szinte borítékolom, hogy valamelyik ismét műsorra tűzi. Első gondolatom persze az lesz, hogy ne már, megint? Miért nem találnak ki valami újat? De biztos vagyok benne, hogy ha lesz, és alkalmam adódik, sokadszorra is le fogok ülni a tévé elé és megnézem.
Tavaly a Szentestét nővéreméknél töltöttük, mint ahogy idén is tesszük majd. Vacsora, beszélgetés és ajándékosztás után leültünk a tévé elé, és nagy egyetértésben, 10-től 77 éves korig, összcsaládilag mesét néztünk :) Az Aranyhaj és a nagy gubanc, illetve A hercegnő és a béka című animácis filmeket, melyeket kisebbik lányom kapott dvd-n. Másnap, mint két nagy gyerek, párommal invitáltuk lányainkat, hogy nézzük meg a  harmadik új mesét is, az Így neveld a sárkányodat címűt. Nem vonzotta őket, mentek a dolgukra. Mi pedig befészkeltük magunkat a kanapéra, és végignéztük a filmet. Tátott szájjal a szép a képi kivitelezés miatt, és vigyorogva a vicces jelenetek miatt. Két lányunk csak 1-2 hét múlva nézte meg a dvd-t, de akkor naponta legalább egyszer :) 
Hogy mindezzel mit akartam mondani? Nem is tudom. Talán azt, hogy a mosoly, a nevetés, a család közelsége nagyon fontos.  De ami még ennél is fontosabb: ne tartogassuk ezeket a pillanatokat ünnepnapokra!

Brenda Lee - Rockin' Around the Christmas Tree

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése