2011. december 18., vasárnap

Arany Vasárnap

Jó lenne azt mondani, hogy most már minden megvan Karácsonyra, amit elterveztem. De nem. Van valaki, aki már mindennel elkészült? Aki megvett minden ajándékot, be is csomagolta, elkészültek az üdvözlőkártyák, postára adta a képeslapokat, illetve postázandó ajándékokat, megtervezte a karácsonyi menüt, feldíszítette a házat, megvásárolta a karácsonyfát? Ha igen, akkor, kérem, mondja el a titkot!
Nálam felemás a siker.
Egy-két ajándékot még be kell szerezni, és persze be kell mindet csomagolni. Nő létemre nem vagyok csomagolóbajnok. Lehet, az a baj, hogy a tökéletesre törekszem, és nem felelek meg saját elvárásomnak :) Az ajándék szerintem a szép csomagolással kerek egész. Idén nagyon fogok igyekezni!
Postázást kiadtam bérmunkába. Egyszerűen nem jutok el postára, hiszen még jövő héten is dolgozni fogok, péntek kivételével.
Menüsor kiötölve, de a vásárlás még nem teljes. Van, amit nem lehet idő előtt beszerezni, mert frissen kell. Ilyen pl. a hal.
Házdíszítés. Egyik ablakba nem tudtam ma feltenni a fényfüzért. Az ablak nagy, még székről sem igen érem el a tetejét, így páromra hagyom. Remélem, nem halogatja tovább, máskor ilyentájt már régen fent vannak az égősorok.
A karácsonyfát tegnap megvettük. Be volt húzva hálóba, és úgy illegette magát, hogy kibontattam :) Telitelálat! Nagyon szép nordmann?, normand??, normann???, valaki segítsen, melyik a helyes, mert amerre megyek, mindenhol máshogy írják, még a neten is! De nem is a helyesírás a lényeg, hanem az, hogy a fa nagyon szép.
Pénteken vásárlókörútra indultunk párommal. Későn végeztünk, így volt alkalmunk végigmenni az Erzsébet körúton és az Andrássy úton. Csodaszépen ki vannak világítva, szívmelengető a látvány. Csak egy valami hiányzott. A hó! Helyette szakadt az eső. Nem a legjobb karácsonyi idő, de remélhetőleg Holle anyó megrázza a dunyhát, párnát, akármit, ami segít, hogy fehér karácsonyunk legyen végre! Lehet, kissé megszállottnak tűnök ebben a tekintetben, mert a karácsonyi hangulat elsősorban saját magunkon múlik, nekünk kell a meghittséget megteremteni, de azért jó lenne! :)

A meghitt hangulat megteremtésében Josh Groban nagy segítség :)) Több nyelven énekel, így anyanyelvén, vagyis angolul, olaszul, spanyolul, franciául, portugálul, és néha latinul. Ma egy gyönyörű klasszikus dalt hoztam.
Josh Groban - Ave Maria





4 megjegyzés:

  1. Képeslapok, ajándékok postára adva, karácsonyi menü megtervezve, ház feldíszítve, fa megvéve: igen.
    Minden ajándék megvéve, becsomagolva, üdvözlőkártya megírva: nem.
    Úgy tervezem, hogy szerdán-csütörtökön itthon vagyok, majd akkor (ha addig nem), becsomagolok mindent. Ajándékot már csak tesómnak kell venni, holnap az is meglesz. :))
    Ja, kaját nekem is kell még venni. :D
    Szerintem nordmann. Nagyon szép fa, egyszer nekünk is volt, de mi inkább ezüstpártiak vagyunk, mert az olyan jól szúúúúr! :DD
    Én is szeretnék havat karácsonyra. Akármilyen kicsit, csak hó legyen. :))

    VálaszTörlés
  2. A dalról meg nem is szóltam. ;( Szeretem nagyon, olyan szép, és Josh igazán gyönyörűen énekli (mint mindent, és tök jó, hogy nem vagyok elfogult, mert valóban így van).
    Puszi!!

    VálaszTörlés
  3. Picit jobban állsz, mint én :) De majd belehúzok :D
    Igen, az ezüstfenyő tényleg jól szúr! Meg akartam közelebbről ismerkedni egy szép példánnyal. Ő, úgy tűnik, bizalmaskodásnak vette, mert jól megszúrt. De nem szúrt ki velem, én szúrtam ki vele! Nem hoztuk haza :D
    Holnapra (is) mondanak havat. De inkább a nyugati és déli országrészre. Én sem bánom, ha csak karácsonykor lesz hó. De akkor legalább legyen!

    VálaszTörlés
  4. A Panis Angelicust akartam hozni, mint latin szövegű dalt, mert valami eszméletlen szép, ahogy énekli, de nem találtam :( Viszont az Ave Maria sem rossz a választás, azt hiszem :D

    VálaszTörlés