2016. július 28., csütörtök

Josh Groban és a Broadway


Aki követi a blogot, az már biztosan találkozott Josh Groban nevével, arcával és legfőképpen hangjával, ami nem véletlen... Ha mégsem, akkor ajánlom pótolni a hiányosságot, szerintem nem bánjátok meg, ha pedig mégis, akkor bocs!

Nos, egyik örök kedvenc énekesem régi álma megvalósítása előtt áll: novembertől a Broadway-n fog játszani a The Great Comet című musicalben. A darab Tolsztoj örökbecsű klasszikusa, a Háború és béke  alapján készült.
Josh-t elsősorban énekesként és szépséges, telt baritonjáról, lírai, romantikus dalairól ismeri a közönség világszerte, de azt már lehet, hogy csak a rajongói tudják, hogy művészeti iskolában érettségizett: a Los Angeles County High School for the Arts-ot végezte el 1999-ben, majd felvételt nyert a Carnegie Mellon University-re, dráma szakra, vagyis (énekes)színésznek készült. Az első év után azonban otthagyta az egyetemet, mert lemezszerződést kapott a Warner Brothers-től, a legendás szerző, David Foster révén. 
Üstökösként robbant be az amerikai köztudatba figyelemreméltó hangjával és komoly dalaival, ám csípős humorát sosem rejtette véka alá, és időről időre TV sorozatokban, illetve mozifilmekben tűnik fel hol önmaga furcsa mását alakítva, hol pedig vicces karakter bőrébe bújva.
Egy 2003-as jótékonysági előadással, mint előzménnyel a zsebében Josh 2008-ban Londonban, a Royal Albert Hall-ban két alkalommal ismét belebújt Anatoly Szergievszkij karakterébe a Sakk (Chess) című musical főszerepét énekelve, és azóta többször nyilatkozta, hogy vágyik arra, hogy egyszer kipróbálja magát a Broadway-n. Ennek pedig most jött el az ideje!

Drukkolok neki, hogy ki tudjon teljesedni Pierre Bezuhov szerepében, és drukkolok magamnak és persze sok-sok, nem USA-beli rajongójának, hogy készüljön dvd felvétel valamelyik előadásról, hogy mi is láthassuk a kritikusok által is elismert darabban.

Trailer:


Pierre egy dala Josh előadásában:



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése