2016. december 31., szombat

Viszlát, 2016! Üdv, 2017! - Good bye, 2016! Hello, 2017!


Az ember óhatatlanul végigpörgeti az év eseményeit így, december 31-én. Én arra jutottam, hogy...nem, igazából nem is tudom, mire jutottam, mert vegyes volt ez az év nagyon. 

Sok szörnyűség történt a világban, és az a legszörnyűbb, hogy ez jut az ember eszébe először. Háború, terror, természeti katasztrófa, politikai, katonai és gazdasági ámokfutás világszerte. Nagy művészek halála itthon és külföldön, még az év utolsó napjaiban is... 
Mindemellett eltörpülni látszanak az egyéni élmények, azok a hatások, amik engem értek. És azok a szép, jó és felemelő történések, amik a többi embert érték, legyenek bármerre is a világban. Pedig ezek is itt vannak velünk, és meghatároznak minket. 

Mindez arra késztet, hogy megerősítsem abbéli hitemet, hogy fókuszálni kell minden pozitívumra, ami ér, legyen az bármilyen pici is. Arra sarkall, hogy továbbra is keressem a szép és számomra hasznos dolgokat, élményeket és éljem meg őket, még akkor is, ha az "csak" egy családdal töltött nap, egy jó film vagy színházi előadás, egy regény olvasása, barátokkal való beszélgetés, egy jól sikerült vacsora, egy jó dal meghallgatása, egy jó nevetés... Mert apró örömökből áll össze az egyéni boldogság, az elégedettség. Nem kell a nagy világmegváltást keresni mindenben, nem igaz? Én legalábbis így gondolom. 

Boldog új évet mindenkinek, olyan 2017-et, amilyet szeretne magának!


It's 31th of December and it's time to look back to the events of the year. I think, that it has been...no, I don't know what to think actually, because it has been a very mixed year.

Lot of gruesome things happened in the world and it's terrible that this is the first thought coming to my mind. War, terror, natural disaster, political, military and economic amuck was everywhere. Great artists gone too soon all over the world even in the last days of the year...
My own experiences seem to be evanescent besides this as well as those beautiful, great and uplifting events that happened to the other people. But these good things are here with us and determine us.

This motivates me to strengthen my faith in that I have to focus to all of the positive things even if they are small. It spurs me on looking for beautiful and useful matters and experiences and living them all even if they are "only" a day with the family, a good film or theater production, a novel, chat with friends, a delicious dinner, listening to good music, or a good laugh... Because the personal happiness and satisfaction consists of little joys. We don't have to look for salvation in everything, do we? At least I think this way.

Happy new year, everyone! Be the 2017 is the year that you wish for! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése