Ha valaki szereti a kissé pikáns ízeket, akkor a bajor tyúk receptjét neki találták ki. Nagyon finom, könnyen elkészíthető, és nem igényel nehezen beszerezhető hozzávalókat, sőt, egészen biztos vagyok benne, hogy minden háztartásban megtalálható minden fűszer, ami kell hozzá.
Lényeg, hogy ne csirkét vásároljunk, hanem tyúkot, vagy kakast, mert a húsa teljesen más textúrájú és ízű, erősebb, ízesebb.
Hozzávalók:
- 2 egész comb, 2 szárny, 1 egész mell
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 1 kisebb zellergumó
- 1 kisebb karaláb
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- teáskanálnyi barnacukor
- őrölt vagy durvára darált bors
- őrölt kömény
- őrölt babér
- pirospaprika
- vegeta
- só
- sör
- olaj
- liszt
- mustár
Elkészítés:
A húst, a kockára vágott zöldséget (hagyma nélkül) tálba tesszük, borssal, köménnyel, babérral, vegetával megszórjuk, és felöntjük sörrel, hogy ellepje. Hűtőbe tesszük egy éjszakára, hogy az ízek átjárják a húst.
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és olajon üvegesre pároljuk. Rászórjuk a cukrot, hogy karmellizálódjon, majd beledobjuk a felaprított fokhagymát. Rátesszük a lecsepegtetett húst, és picit megpároljuk. Ezt követően hozzáadjuk a zöldséget és tovább pároljuk pár percig. Majd megszórjuk 1-2 evőkanálnyi liszttel (ettől a lé besűrűsödik), és felöntjük sörrel, szükség szerint vízzel pótoljuk, hogy ellepje a húst. Ízlés szerint tovább fűszerezzük, cseppnyi mustárt adunk hozzá. Közepes lángon, kb. 2 óra alatt készre főzzük.
Főtt tésztával tálaljuk.
Jó étvágyat!
***
If
somebody likes the piquant flavor, then the Bavarian hen is for her/him. It’s delicious,
easy to make, and doesn’t need special ingredients, actually I am sure all of
the necessary spices can be found in every household.
The
main point is buying hen not pullet, because the consistency and tasty of its
meat is stronger and more delicious.
Ingredients:
-
2
chicken-legs, 2 wings, 1 whole chicken breast
-
2
carrots
-
2
turnips
-
a
small celeriac
-
a
small onion
-
a
small kohlrabi
-
2
cloves of garlic
-
teaspoons
of brown sugar
-
ground
black pepper
-
ground
cumin
-
ground
bay-leaf
-
ground
red paprika
-
salt
-
beer
-
oil
-
flour
-
mustard
Preparation:
Put
the meat and the chopped vegetables (without onion) into a bowl with the
pepper, cumin, bay-leaf, salt and pour it on with the beer. Put it in the
fridge for a night.
Heat
the oil in a pan/pot and add the chopped onion to it, after it the brown sugar
to caramelize and the chopped garlic. Put the meat to the pan, then the chopped
vegetables and stew it in its own sauce for a few minutes. Then add the flour
to it (it thickens the juice) and pour the beer (and water if it necessary) on
the pen. Add spices, salt and mustard to taste. Cook it on flame of medium
height ca. for 2 hours.
Serve
it with pasta.
Bon apetit!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése