2013. július 6., szombat

Felújítás - Renovation

Aki még nem csücsült egy lakásfelújítás kellős közepén, az vagy nagyon új házban él, vagy olyan gazdag, hogy kiadja a munkát egy felújító brigádnak, és elmegy nyaralni. És mire hazaér, a lakás szépségesen, megújultan ragyog :) Mindkét verziót támogatom, bár én egy harmadik csapatban játszom. Nem új a lakásunk, mindig találunk rajta valami újítani, jobbítani valót, és nincs rá pénzünk, hogy munkásokat fogadjunk, hacsak nem olyan speciális a dolog, amit csak szakember tud megoldani. Mint pl. az ablakcsere, amin tavasszal már átestünk.
Most a festés van soron. Két szobával már kész vagyunk! A férjemmel kettesben dolgoztunk, és büszkén kijelenthetjük, hogy nagyok voltunk :) A hálószoba csodás lett, teljesen megújult az új színekkel, parkettával, új függönnyel, ágytakaróval. A gyerekszoba is szép lett. Most picit pihenünk, holnap viszont folytatódik a munka a külső szigeteléssel, majd jöhet a nappali-étkező-konyha festése, hogy feltegyük az i-re a pontot. Minderre egy hetünk van, és, hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok szkeptikus az időt illetően ..... DE nyugtával dícsérjük a napot :)
Ha elkészülünk, megosztok ilyen volt, ilyen lett képeket .... talán :)
 
***
 
If somebody hasn't been in the middle of a house-renovation, that one lives in a very new house or is so rich that goes on holiday while a team's working on the house. And when this lucky person comes home, the house shines with beauty and renewal :) I support both versions, altough I play in a third team. Our house is not new and we always find something to change or repair, and we don't have the money to hire anybody, unless there is a special work to do that to hire a specialist is necessary. Like the window replacement was in the spring. 
Now we are in the middle of the paintwork. Two rooms are finished! My husband and I worked alone and we can say that we were great! :) The bedroom's just beautiful with new colors, parquet, new curtain and bedspread. And our daughter's room is also so lovely. Now we're resting today, but the work goes on tomorrow with the outer insulation, and after it with further painting of the living room/dining room/kitchen just to put the dots to the 'i'. We have one week to it and I'd be lying if I say that I am not sceptical about the time we left. BUT don't count your chickens before they are hatched :)
When all the work will be ready I'll share 'Then and Now' pics .... perhaps :)
 
 

4 megjegyzés:

  1. A szépből gyönyörűt csináltatok? :))) Nagyon kíváncsi vagyok a megújult otthonotokra, nektek pedig hatalmas gratula és elismerés.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért ne essünk túlzásokba :))) Ülj fel a vonatra gyorsan, és gyerek, nézd meg) :)))

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ügyes módon kitöröltem a megjegyzésedet :) Lényeg, hogy hamarosan találkozunk, ha minden igaz, ugye? :)

      Törlés