2015. augusztus 22., szombat

Egyfajta "varázslat" - Odaát és Farkasbőrben (TV-sorozat) / Kind of "magic" - Supernatural and Teen Wolf (TV-series)


Aki szereti a szuper erővel rendelkező emberekről és/vagy démonokról és egyéb érdekes lényekről szóló sztorikat, annak talán tetszeni fog ez a két sorozat.

Az első az Odaát (Supernatural)
Két testvérről - Dean (Jensen Ackles) és Sam (Jared Padalecki) -szól a történet. Vadászok, akik gonosz teremtmények ellen harcolnak. Boldog fiataloknak kellene lenniük barátnővel vagy saját családdal, szokványos, unalmas munkával. De nem lehetnek, mert a harc, a vadászat a sorsuk. Még gyerekek voltak, amikor az anyjukat megölte egy démon, és az apjuk (Jeffrey Dean Morgan) megfogadta, hogy megöli őt, ezért a nyomában jár, időről időre magára hagyva a fiait. 
A fiúk, felnőve, apjuk  nyomdokába lépve kettesben vagy más vadászokkal, néha angyalokkal társulva, felveszik a harcot a démonok ellen, hogy megmentsék saját életüket és az emberiséget .... 

***

If you like stories about people with super power and/or stories of demons and of other weird, interesting creatures, you’re going to like these 2 TV series, I think.

The first one is Supernatural
It's about two brothers, Dean (Jensen Ackles) and Sam (Jared Padalecki). They're hunters and fight against evil creatures. They should have been happy young men with girlfriend or own family and with conventional, boring job, but they can't be, because of their destiny. Their mother was killed by a demon in the boy's childhood, and their father (Jeffrey Dean Morgan) wanted to kill him, so he went after it and became a hunter, left his children behind time after time. His sons follow his footsteps and fight on their own or with other hunters and eventually with angels against demons to save themselves and save the humankind...



Míg az Odaát (Supernatura) vadászokról szól, akik a gonosz ellen harcolnak, addig a másik sorozat főhősei farkasemberek, akik - többek között - a vadászok ellen küzdenek. Ez a Farkasbőrben (Teen Wolf).
A sorozat egy tinédzserről, Scottról (Tyler Posey) szól, akit megharap egy "állat", miközben legjobb barátjával, Stiles-szal (Dylan O'Brien), kíváncsiságtól és kalandvágytól hajtva, egy holttest után kutatnak az erdőben, hogy megtalálják azt a rendőrség előtt. A harapás után Scott rájön, hogy erősebb, gyorsabb és dühösebb mint valaha, és késztetést érez a gyilkolásra, mint egy farkas. Amikor találkozik egy másik fiatal farkasemberrel, Derekkel (Tyler Hoechlin), megismeri saját képességeit és megtanulja kontrollálni az erejét. És megismeri a vadászokat, akik a farkasemberek ellen harcolnak és el akarják pusztítani a fajtájukat. Scott új barátnője történetesen egy vadász lánya, és ez a "munka" öröklődik a családokban szülőkről gyerekekre ... A fiú és társai más, gonosz farkasfalkák és a vadászok ellen harcolnak, esetenként a vadászok segítségével.

***

While Supernatural's about hunters who fight against evil, the main characters of the other series are werewolves, who fight against hunters, among others. This is Teen Wolf
The series is about a teenager, Scott (Tyler Posey) who was bit by an "animal" while he and his best friend, Stiles (Dylan O'Brien) driven by curiosity and sense of adventure want to find a dead body in the woods, before the police. After the bite Scott finds out that he becomes stronger, faster and angrier than ever and he feels serious urge to kill like a wolf. When he meets another young werewolf, Derek (Tyler Hoechlin), he starts to learn about his abilities and control his power. And he knows the hunters who're against the werewolves and want to destroy their breed. Scott's girlfriend happens to be daughter of a hunter, and this "job" is generated in families from parents to children... The boy and his mates fight against other, evil wolf packs and against hunter on their own or sometimes with the help of hunters.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése