2016. április 18., hétfő

Kálmán Imre: A chicagói hercegnő - Új bemutató közeleg a Budapesti Operettszínházban


Mary Lloyd amerikai milliárdosnő (Bordás Barbara, Fischl Mónika) és Borisz Alex, a képzeletbeli európai állam, Sylvária nagyhercege (Dolhai Attila, Homonnay Zsolt) a férfi hazájában találkozik és szeret egymásba. Teljesen más kultúra, más nyelv, más hagyományok jellemzik őket, de az érzéseik végül egyformák lesznek egymás iránt. 

Kálmán Imre szinte elfeledett, nagyon keveset játszott nagyoperettjét mutatja be 2016. április 22-én és 23-án, kettős szereposztásban a Budapesti Operettszínház leporolva, új köntösben, új librettóval, jazzoperett műfaj megjelöléssel. Kálmán álma megvalósulni látszik: a kultúrák találkozását népizenekar, jazz zenekar és operetteket megszólaltató nagyzenekar egyidejű jelenléte ábrázolja. Lesz a színpadon operett, cigányzene, népzene és jazz, és lesz csárdás és lesz charleston! 

Az alkotók szerint egy vicces, az abszurd és a groteszk felé elhajló darabot állítottak színpadra, aminek az alaptörténete és zeneisége maradt meg szinte csak az eredeti köntösben. Arról is beszámoltak, hogy külön pikantéria rejlik az előadásban: szinte felcserélődnek az operettbeli szerepek, aminek köszönhetően a primadonna és a bonviván többet fog táncolni és mulatni, mint a szubrett és a táncoskomikus. Kíváncsian várjuk! 

Április 22-én kiderül, hogy mi lett a végeredmény, és hogy ez a merőben új koncepció hogyan illeszkedik Kálmán Imre hagyatékába, és mindez hogy tetszik a nézőknek.



Balról jobbra: Homonnay Zsolt (Borisz), Fischl Mónika (Mary), Bordás Barbara (Mary), Dolhai Attila (Borisz) 



Linkek:
"A chicagói hercegnő egy új sikertörténet kezdete."

"A chicagói hercegnő" adatlap, előadások és szereposztás



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése