Saját recept :)
Hozzávalók ízlés szerinti mennyiséghez:
halfilé
füstölt parasztsonka
cukkini
újhagyma
paradicsom
kaliforniai paprika (piros és sárga)
magozott olivabogyó (zöld és fekete)
füstölt mozzarella
reszelt parmezán
friss bazsalikom
só
bors
Először a ragut készítjük el, mert a hal gyorsan megpuhul, ezért picit segítünk a zöldségeknek összepárolódni. Egyenlő kockákra aprítjuk a zöldségeket, kb. másfél-két centis kockákra, és olivaolajon összepároljuk őket, enyhén sózzuk, borsozzuk. A paradicsomot két részletben teszem hozzá, a felét az elején, hogy egy kis szószt képezzen, a másik felét pedig utoljára, hogy a kockák láthatók legyenek. Nem főzzük puhára a zöldségeket, nem az a cél, hanem picit összemelegítjük, előkészítjük sütésre. Lezárás előtt apróra vágott bazsalikomlevéllel, és felkarikázott zöld, illetve fekete olivabogyóval bolondítjuk az ízeket.
A halszeleteket sózzuk, enyhén borsozzuk, olajjal megkent tepsibe rakjuk. Ráterítjük a ragut, parmezán sajttal – erőteljes íze miatt – enyhén megszórjuk, (én a "porított", tésztákhoz használatos, előrecsomagolt változatot szeretem), apró kockákra vágott pirított sonkával bolondítjuk, olivaolajjal picit megfröcsköljük, majd füstölt mozzarella szeletekkel borítjuk. 20-25 perc alatt készre sütjük. Párolt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat! :))
Nyami! Igen ínycsiklandozó lehet. Elvittem. :))
VálaszTörlésPuszi!
Szólj, ha kipróbáltad :) Kíváncsi vagyok, ízlett-e?
VálaszTörlésJó. Nem holnap lesz, de majd igyekszem. :))
VálaszTörlésHússal is próbáltad?
Hússal nem próbáltam. A ragu miatt annyira mediterrán az összhatás, hogy ahhoz a könnyű hal passzol a legjobban nekem :)
VálaszTörlés